ثبت سفارش آنلاین

هواساز تبریدی را می توانیم به عنوان یکی از اصلی‌ترین دستگاه‌های تهویه مطبوع هوا استفاده کنیم که در مسیر چیلر و بویلر با کانال هوا مورد استفاده قرار می گیرد. هواسازها در صنایع مختلف نیز برای تولید هوای مورد نیاز با درجه و رطوبت مورد نظراستفاده می شود.هواساز تبریدی را می توانیم به عنوان بخشی جدا ناپذیر در محیط های ساختمانی و کارخانه جات به حساب آوریم.. کاربرد تهویه مطبوع و تبرید در بسیار وسیع می باشد و در هر مکانی که قصد تغییر دما و رطوبت داشته باشیم نیاز به مراجعه به هواساز تبریدی داریم.

کاربرد اصلی تهویه مطبوع و تبرید

رشته های اصلی هواساز تبریدی به هم وابسته هستند اما هر کدام از آن ها نیز دارای محدوده خاص خود هستند. بیشترین کاربردی که هواساز تبریدی دارد در تولید سرمایش آن می باشد که برای تهویه مطبوع به کار خواهد رفت.

همچنین ، هواساز تبریدی تبرید شامل تبرید صنعتی نیز می شود که خودش دارای فرآوری و نگهداری مواد غذایی، گرماگیری از مواد در کارخانه های شیمیایی، نفتی و پتروشیمی و خیلی از کاربرد های خاص مانند صنایع تولید و ساخت است.

مهندسان زیادی در پژوهش ها، توسعه و کاربرد محصولات این رشته مشغول به کار هستند. سایر مهندسانی که در این حوزه هستند دارای مسئولیت طراحی سامانه هایی می باشند که به این رشته خدمات رسانی می کند.

البته این را باید بگوییم که تمرکز بیشتر شرکت های تجاری بر روی منافع شرکت می باشد.درحوزه کاری هواساز تبریدی تاکید مهندسان آن ها بر تهویه مطبوع یا تبرید صنعتی می باشد .

در انتخاب هواساز تبریدی به چه مواردی باید توجه داشته باشیم؟

یکی از مواردی که در انتخاب هواساز باید به آن توجه کنیم میزان هوادهی آن است که با در نظر گرفتن حجم هوای محیط و کاربری آن مشخص می شود.به عنوان مثال میزان هوادهی دستگاه هواساز تبریدی در یک حجم ثابت از یک پروژه اداری و فروشگاهی متفاوت است.

فشار فن هواساز تبریدی با طول کانال‌کشی و نوع فیلترهای به‌کاررفته در هواساز فرق می کند و شامل دو پارامتر افت فشار خارجی  دریچه‌های خروجی هوا و نیز افت  فشار داخلی مربوط به کویل، فن و فیلترهای هواساز است. پس با این حساب فشار فن باید به اندازه کافی باشد.

مورد بعدی که در میزان قدرت فن موثر است میزان ظرفیت حرارتی و برودتی که تعیین‌کننده سطح تماس کویل حرارتی و برودتی هواساز می باشد که تاثیر بسیاری روی قدرت فن خواهد داشت.

ساختمان داخلی هواساز تبریدی

ساختمان داخلی هواساز تبریدی از بخش های مختلفی تشکیل می شود که در ادامه بعضی از آن ها را بیان کرده ایم :

  • فن یا دمنده هواساز تبریدی (Fan)
  • کویل هواساز
  • فیلتر هواساز
  • مبدل حرارتی هواساز
  • کانال و دمپر هواساز
  • نمای شماتیک ساختمان داخلی هواساز

 

نحوه عملکرد هواساز

نحوه عملکرد هواساز بدینصورت میباشد که در درون این دستگاه ها اجزای مختلفی همچون کویل های فلزی، فیلتر های هوا، موتور و فن وجود دارد که هرکدام قسمتی از فرایند کاری هواساز را انجام می دهند.

لایه بیرونی این دستگاه از ورق گالوانیزه ساخته شده است. کویل آب گرم با بخار آب و کویل آب سرد به وسیله گاز مبرد تغذیه می شوند. هوای گرم یا سرد به وسیله فن از کویل ها به کانال های انتقال سیستم رفته و در ساختمان پخش می شود.

ضمن اینکه در مورد تصفیه هوا باید بدانید قبل از ورود هوا چند نوع فیلتر برای جلوگیری از ورود ذرات و اجزای اضافی به هوا وجود دارد. استفاده از هواساز می تواند یکی از بهترین راه ها برای تامین سرمایش و گرمایش مورد نیاز در فصول مختلف سال باشد.

انواع هواساز تبریدی

تقسیم و دسته بندی دستگاه های هواساز تبریدی در أنواع و اقسام مختلفی می باشند که در زیر به آن اشاره کرده ایم:

  • نوع فن به کار رفته در طراحی و ساخت هواساز تبریدی
  • مکانیسم گرمایش یا سرمایش دستگاه هواساز تبریدی
  • نوع موتور به کار رفته در طراحی و تولید هواساز تبریدی
  • جنس بدنه و هاوسینگ سیستم
  • نوع تجهیزات رطوبت زن یا رطوبت زدای دستگاه هواساز تبریدی
  • سیستم کنترلی هواساز
  • نوع فیلترهای مورد استفاده در سیستم هواساز
  • ظرفیت دستگاه هواساز تبریدی و یا ابعاد آن و میزان بازیابی حرارتی سیستم
  • و غیره.

هواساز صنعتی تبریدی

هواساز صنعتی بهترین سیستم تهویه مطبوع در صنعت است . هواساز صنعتی به دلیل آنکه علاوه بر کنترل دما محیط، میزان رطوبت و نیز میزان آلاینده های هوای محیط را کنترل می کند به عنوان بهترین گزینه سیستم تهویه هوا در محیط های صنعتی به منظور جلوگیری از آسیب کمتر به دستگاهها و اپراتورها به حساب می آید.

این نوع هواساز های معمولا برای ممحیط هایی همچون پرورش قارچ ، تهویه مطبوع محیط های بسیار حساس ( اتاق سرور ) ، تهویه مطبوع بخش های اداری و مسکونی محیط های صنعتی و سایر موارد دیگر مورد استفاده قرار می گیرند.

هواساز خانگی تبریدی

هواساز تبریدی را می توانیم بع عنوان بهترین سیستم تهویه خانگی به حساب آوریم . در حال حاضر رشد سریع شهرنشینی و افزایش آپارتمان های بلند بجای خانه های تک واحدی، و نیز نیاز به تامین هوای پاک و تمیز و تازه برای افراد ساکن در این آپارتمان ها سبب شده است تا نیاز به سیستم های هواساز به صورت روز افزون افزایش پیدا کند.

سیستم این نوع هواساز ها به شکلی مرکزی می باشد و تأمین گرمایش و سرمایش این نوع هواسازهای خانگی نیاز به تهویه مناسب و عملکرد عالی تجهیزات سیستم مرکزی دارد . این نوع هواساز ها عموما در بخش بالکن و در محیط بیرون نصب خواهند شد و به داخل ساختمان و یا محیط کانال کشی می شوند.

هواساز تبریدی

دستگاه های هواسازی که اندازه کوچکی دارند به طبع از حداقل امکانات ممکن برخوردار می باشند. این هواساز ها شامل  قطعاتی مانند کویل، فیلتر و فن هستند. هواساز های کوچک در محاسبات صنعتی معنایی نخواهند داشت و باید سطح تماس کویل و قدرت لازم فن و سطح فیلتراسیون مناسب برای تأمین تهویه هوای محیط در نظر گرفته شود.

اجزای هواساز تبریدی

هر نوع هواسازی در هر ابعادی که باشد برای تامین سرمایش، گرمایش و تنظیم دما و رطوبت، نیاز به اجزای گوناگونی دارد تا میزان عملکرد دستگاه را کامل کند. اصلی ترین اجزای هواساز ها را در ادامه گفته ایم:

  • جنس بدنه ی هواساز تبریدی: یکی از اجزای اصلی بدنه هواساز است که اغلب از ورق های فولاد گالوانیزه تولید می شوند. چارچوبی که بدنه بر روی آن سوار می شود نیز معمولا از جنس آلومینیوم می باشد.
  • کانال و دمپر هواساز تبریدی: این بخش یکی از مهمترین اجزای در کنترل هوایی که از هواساز خارج می شود است. دمپر ها معمولا از نوع تیغه ای هستند و با تغییر دادن زاویه می توانند میزان هوا را در قسمت سرد و گرم کنترل کنند.
  • کویل سرمایشی هواساز تبریدی : در این قسمت که شامل لوله هایی با شکلی خاص می باشد، آب سرد شده ارسالی از چیلر یا کندانسینگ یونیت جریان می یابد و سیستم سرمایشی جریان پیدا می کند.
  • کویل گرمایشی هواساز: در این قسمت، آب گرم از بویلر منتقل می شود و هوای مطبوع و گرمی تولید می شود.
  • انواع مختلف فیلترهای هواساز: اولین بخشی که از ورودی هوا به داخل دستگاه، قسمت فیلتر هواساز است. که انواع غبار و ذرات گرفته شده و هوای ورودی تا میزان زیادی بسته به نوع فیلتر پاکسازی و تصفیه می شود. از انواع مختلف این فیلتر ها می توانیم به پیش فیلتر های آلومینیومی قابل شستشو ، فیلتر های کیسه ای اشاره کنیم.
  • موتور و فن هواساز: از مهم ترین قسمت سیستم های هواساز یا همان هوارسان است. قسمت های مختلف هواساز فن های آکسیال، بکوارد، پلاگ فن و سایر موارد می باشد که هر بخشی دارای قابلیت های منحصر به فردی است.
  • تجهیزات رطوبت زنی هواساز: این بخش از هوارسان ها مربوط به کنترل میزان کیفیت هوا می باشد. تجهیزات فوق دارای انواع مختلفی عرضه می شوند که سه مدل از آن ها را به اختصار بیان کرده ایم:

 

قیمت انواع هواساز تبریدی

دستگاه های هواساز تبریدی مجاری سیستم های تهویه مطبوع می باشند. جریان هوای تبریدی تولیدی توسط این سیستم ها، می تواند درست مطابق میل کاربران و بر اساس معیارهای ایده آل تعریف شده نسبت به محیط و فصل تنظیم می شود.

تعیین قیمت انواع هواساز تبریدی ارتباط مستقیمی با تجهیزات ویژه ایی که در سیستم های هواساز استفاده شده است، دارد.

نوع این اجزا و نحوه عملکرد هرکدام از آن ها می تواند در تعیین قیمت دستگاه هواساز موثر باشد، مانند:

ابعاد و ظرفیت هواساز تبریدی

  • نوع و کیفیت اجزای سازه هواساز
  • فیلترهای به کار رفته در سیستم هواساز تبریدی
  • فن و موتور فن دستگاه هواساز
  • مکانیسم سرمایش یا گرمایش سیستم هواساز تبریدی
  • سیستم کنترل دما و رطوبت هواساز تبریدی

 

طریقه نصب هواساز

در نصب کردن هواساز تبریدی در ساختمان های متفاوت باید به بعضی نکات توجه نماییم.نصب کردن هواساز تبریدی در بام  و یا در کف می تواند مزایا و معایب زیادی داشته باشد که با توجه به شرایط گوناگون ساختمانی باید آن را انتخاب نماییم.

خوب است که نصب هواساز در مکانی باشد که بتواند وزن و ارتعاشات دستگاه را تحمل نماید و به سایر بخش های سازه انتقال پیدا کند.

یکی از بهترین راه ها این می باشد که نصب هواساز تبریدی را به دست متخصصین مجرب آن بسپارید.چون که آنان قادر هستند تا دستگاه شما را در مکانی مناسب و با شرایطی اصولی نصب کنند.